Gezond Effect

Wat voor impact heeft het hebben van een gezonde leefstijl op het ziekteverzuim denk jij?

Voorkom uitval.

Tegenwoordig liggen de banen niet zomaar meer voor het oprapen. Steeds vaker gaan mensen naar hun werk met angst en onzekerheid over het behouden van hun baan. Iets wat zeker niet bevorderlijk is op de productiviteit van de werknemer.

Alles is met alles verbonden, in de kwantum fysica zegt met ook wel: Alles is energie.

Dat betekent dat je als werknemer naar huis gaat met die zelfde angst en onzekerheid. Dit blijft in je lijf zitten, zowel fysiek als mentaal. Dit heeft invloed op de relatie met je partner, je kinderen en de mensen die dicht bij je staan. Het gaat jouw hele levensstijl beïnvloeden. Wat misschien wel het belangrijkste is, dat het invloed heeft op jouw persoonlijke welzijn en ‘feel good’ gehalte. Het kan zijn dat je minder zin krijgt in gezond eten koken en je te moe bent om te gaan sporten en je niet goed meer kunt slapen.

Je wordt makkelijk met eten klaar maken en meestal betekend dit niet dat je gezonder gaat koken!

Misschien ben er niet meer met je hoofd bij en je laat het eten aanbranden, waarop de mensen om jou heen zich gaan irriteren aan je. Je raakt steeds verder in een negatieve spiraal.

Hoe ga jij hier mee om? Weet jij hier mee om te gaan of stop je je je emoties weg? Misschien merk je al dat er geen dag voorbij gaat en je er niet aan denkt, je in bed erover piekert en je misschien niet goed meer slaapt met alle gevolgen van dien. Of is het al zover dat je relatie niet meer werkt en dat ligt natuurlijk aan de ander, of?

Leer te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft en negeer ze niet. Schakel op tijd hulp in en wees niet bang. Het is begrijpelijk dat je nu je blij mag zijn dat je nog een baan hebt, je niet wilt laten doorschemeren dat je lijdt aan angst, gevoelens van onzekerheid en misschien wel lichtelijke depressie. Zo kan een paar afspraken  met een coach het verschil maken en er voor zorgen dat jij weer beter in je vel komt te zitten. Ga altijd op zoek naar een coach waar jij een goed gevoel bij hebt. Je moet het gevoel hebben dat je alles kan zeggen tegen je coach.

Het hebben van vertrouwen is het tegenovergestelde van angst.

Ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik vaak van mijn cliënten. Dat is ook zo, alleen het hebben van vertrouwen is het enige natuurlijke medicijn om angst te bestrijden. Anticiperen hoor ik je zeggen, ja dat ook inderdaad. Zie het vanuit het grote geheel.

Wat ook helpt is door jezelf af te vragen: Wat heb ik te verliezen? Wat als je inderdaad je baan verliest, vergaat de wereld dan? Zou het wellicht ook een kans of mogelijkheid zijn om eens eindelijk voor jezelf te beginnen wat je al zolang van plan bent? Of vond je jouw baan toch al niet meer leuk en deed je het alleen om je vaste lasten te kunnen betalen elke maand?

Ik kom weer terug op de quote in mijn vorige blog van een groot inspirator voor mij en voor vele, vele anderen,Dr. Wayne Dayer:

If you change the way you look at things, the things you look at will change!” Vooral veel blijven oefenen met herhalen is mijn tip, want je zult heel vaak terug vallen in je oude, angstige denkpatroon.

Veel mensen zitten gevangen in hun eigen denkwereld. Eerder noemde ik die gedachten die door ons hoofd gaan wel de muppets in je hoofd. Altijd kritiek hebbend en nooit goed genoeg. Zorg dat je je er van bewust wordt en wees baas over je eigen gedachten, over je eigen hoofd en NIET ANDERSOM!

Mindfulness is denk ik wel het allerbeste wat je kan leren om dit te leren beheersen.

Neem eens contact met ons op over de mogelijkheden voor jou en voor jouw bedrijf.

Veel bedrijven investeren in persoonlijke ontwikkeling voor hun medewerkers, zeker als zij inzien wat voor positief effect het heeft op het welzijn van hun medewerkers en uiteindelijk op de bedrijfsresultaten.

Feel good, Perform Better!

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!