Foto Voor Platte Buik Blog1

Platte buik is teken van een gezond gewicht

Een platte buik is een teken van een gezond gewicht, daar kun je het aan afmeten, zo simpel is het!

Ik sprak een hart chirurg tijdens een heerlijke dag op het strand. Hij vertelde mij:

Een platte buik (hoeft heus geen six pack te zijn), niet roken, geen drugs en niet teveel drinken en ik zie je waarschijnlijk nooit bij mij in het ziekenhuis.

Het gevaar van buikvet

Overgewicht is slecht voor onze gezondheid, maar niet al het vet blijkt even schadelijk te zijn. Buikvet verhoogt het risico op welvaartsziekten zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten meer dan vet op de heupen en billen. Het gevaar schuilt niet zozeer in het onderhuids vet, maar vooral in het zeer actieve vet dat zich in de buikholte bevindt. Nederlandse Hartstichting, het Diabetesfonds en het Voedingscentrum adviseren daarom de middelomtrek en BMI gezond te houden.

Buikvet verliezen

Mensen kunnen afvallen door drastisch minder te gaan eten of een dieet te gaan volgen. Die pogingen zijn echter zelden succesvol en tijdelijk van aard. Een dieet en een jojo-effect is bovendien ook heel schadelijk voor het lichaam gebleken. Bovendien worden zo eerder de spieren verbrand dan het vet. Niet echt gezond en prettig dus en het draagt zeker niet bij aan de ‘Feel Good’ gevoel als je steeds weer terugvalt in je oude patroon.

Beter is het de gehele levenswijze te veranderen, door je te verdiepen in gezondheid en gezonde voeding en stukje bij beetje gezonder te gaan eten en te gaan sporten. In fruit, groente en graan bijvoorbeeld zitten de meeste voedingsvezels, die zorgen voor een sneller vol-gevoel, een gezondere darmflora en dus een betere spijsvertering. Door te leren wat gezondere voeding is, waarom het belangrijk is gezonder te gaan eten en een gewoonte ervan te maken gezonder te eten en gezondere tussendoortjes in huis te hebben is het afvallen beter vol te houden. Gevolg is ook dat je je beter gaat voelen, beter in je lijf en beter in je hoofd.

Bewegen zorgt voor een betere stofwisseling en een betere vetverbranding, een betere hartfunctie, een betere longfunctie, sterkere botten, een betere doorbloeding, een sterker en fitter gevoel, meer ontspanning en meer. Er is een Nederlandse norm opgesteld die helpt het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes, CARA, osteoporose en complicaties door deze ziekten te verminderen. Deze norm zegt dat iedere volwassene minimaal 5 dagen in de week, liefst meer, minimaal 30 minuten lichamelijk actief moeten zijn. Ikzelf denk dat het beter is elke dag te bewegen, met uitzondering van een, een zogenaamde rust dag. Mensen die moeten afvallen zouden zelfs meer moeten bewegen, tot wel 60 tot 90 minuten. Met lichamelijk actief bedoelen ze het dusdanig bewegen dat de hartslag en de ademhaling wordt versneld, en dat er wordt getranspireerd.
Gezonder eten en een actief leven zorgen samen voor een beter werkend lichaam. Lees meer over ‘Het belang van gezonde darmen’ en ‘Welvaartsziekten voorkomen’.

Vandaag kreeg ik van mijn dochter Sarah een screenshot door van tips over het hebben van een platte buik. Iets wat meisjes van 16 jaar behoorlijk bezig houdt, zeker voor de aankomende bikini tijd.

Tips voor een mooie, platte buik:

[list style=”green-check-1″]

  • Eet per dag 5 tot 6 kleine maaltijden in plaats van 3 keer per dag eten.
  • Eet niet meer in de twee uur voordat je gaat slapen
  • Drink minstens 8 grote glazen water, bij voorkeur het gezonde kangen water zie voor meer informatie: http://kristelvanwingerden.com/kangenwater/
  • Doe gemiddeld 100 tot 300 buikspieroefeningen per dag en varieer in de oefeningen.
  • Doe een cardio workout van 30 minuten 5 tot 6 keer per week
  • Slaap voldoende, probeer 8 uur.
  • Eet meer fruit en groenten
  • Eet minder junk food.
  • Eet rauw voedsel, puur uit de natuur
  • ontwikkel je dicipline door het simpel weg te doen.

[/list]

Een platte buik is dus vooral voor de binnenkant  en ook voor de fraaie buitenkant van essentieel belang!

Mooi zijn van binnen en van buiten zorgt voor het ultieme Feel Good gevoel, ook als het even tegen zit in je leven!

Als je lekker in je vel zit, dan kun je het hele leven beter aan.

Het is een teken van gezondheid en vitaliteit en laten we eerlijk zijn, met een platte buik zit jij een stuk lekkerder in je vel!

Kom ook lekker in je vel en kies voor een platte buik!

Kies voor een van de programma’s van de door mijzelf ontwikkelde Feel Good Methode!

Geniet van je dag, in het moment, geniet van ‘de rit’ en wees dankbaar voor whatever you are doing!

Feel Good, Perform better!

Kristel van Wingerden

Bron: mens-en-gezondheid

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!