Opgebrand Zijn

Opgebrand?

Heb jij wel eens het gevoel dat je uitgeblust bent?

Bij een kleine tegenslag heb je er al geen zin meer in en denk je, laat maar. Kan het zijn dat je misschien rust nodig hebt? Raas jij ook maar door? Of stel je misschien toren hoge eisen aan jezelf en aan anderen? Reden voor pas op de plaats. Neem eens een weekeinde voor jezelf, alleen en zonder kinderen, partner of vrienden en wees je eigen toeschouwer. Neem afstand, overdenk de situatie en neem beslissingen.

Neem afscheid van zaken die niet meer werken en je energie kosten.

Dit kan zowel zakelijk als prive zijn. Als er dingen zijn die je al langer veel energie kosten, hak dan de knoop door en stop er mee. Nieuwe energie zal komen en uiteindelijk ben je alleen  maar blij dat je de stap gezet hebt. Uiteraard neem je je verantwoordelijkheid en wikkel je de zaken zo goed als mogelijk af. Onderzoek voor jezelf wat je wel energie geeft en kijk of je daar meer op kan focussen. Zorg dat je gezonde gedachten hebt over de situatie en voorkom doem denken. Dat wil zeggen dat je verhaaltjes in je hoofd maakt van de situatie hoe het zou kunnen zijn of worden. Vaak zijn deze negatief en het is ook nog eens niet de waarheid maar slechts een gedachte. Onderschat de kracht van gedachten niet! Het is zelfs vandaag de dag wetenschappelijk bewezen dat gedachten zeer krachtig zijn. Met andere woorden als jij zegt dat je de volgende bent die zijn benen zal breken, dan zal dat waarschijnlijk ook het geval zijn. Puur omdat je het beeld ziet en in jouw hologram plaatst, het projectiescherm van het leven. Tijd is niet linear, dat is ook wetenschappelijk bewezen inmiddels, dat wil zeggen dat het verleden, het heden en de toekomst dus tegelijkertijd plaats vindt. Iets om over na te denken.

Zelf heb ik al meerdere malen afscheid genomen van dingen in mijn leven. Soms omdat ik er voor koos en soms omdat het me gebeurde en ik er zelf geen invloed op had.

Belangrijk is dat je op tijd ingrijpt en voorkomt dat je compleet opgebrand raakt. Luister daarom goed naar de signalen en trek je even terug. Anders gaat je lichaam signalen afgeven in de vorm van ziekte, kwalen of virussen. Je weerstand neemt af en je wordt er vatbaarder voor, zo simpel is het.

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!