Kerst Wallpaper 2

Op de vlucht voor de feestdagen?

De feestdagen, voor de een is het gelukzalig en een ander kan niet wachten tot het weer voorbij is. Voor mij waren de feestdagen altijd gekoppeld aan kerst met oma, mijn moeder. Sinds mijn moeder en de oma voor mijn kinderen overleden is in 2010 waren de feestdagen nooit meer het zelfde als voorheen. Zo betrapte ik mezelf erop dat ik het ontvluchtte. Bijna elk jaar was ik ergens anders dan thuis, om maar weg te zijn. Ik werd humeurig bij de gedachte om de feestdagen gewoon thuis te vieren.

Totdat ik een inzicht kreeg, dat de blijdschap, het geluk en de gezelligheid overal kan zijn, dus ook thuis. Ik zou weer weg gaan en heb mijn plannen aangepast voor de kerst dit jaar. Ja, ik blijf thuis en heb besloten om er fantastische dagen van te maken. Met een zelfgemaakt 4 gangen kerstdiner en met zelfgemaakte menu kaartjes er bij. Simpele dingen als uitgebreid met elkaar aan tafel ontbijten met 4 soorten broodjes, heerlijke croissants en zelfgebakken speltbrood in onze broodbakmachine, waarvan de geur in het hele huis verspreid wordt omdat ik het apparaat zo instel dat het vroeg in de ochtend gebakken wordt. Wandelen door de duinen, lachen over oldschool kerst films en lekkere kerst muziek luisteren van Wham enzovoort. En nu ik deze beslissing genomen heb en de kerstboom al staat, heb ik er heel veel zin in en ben ik er helemaal klaar voor!

Hoe je gevoel kan veranderen als je een beslissing neemt!

Baal jij ook van de feestdagen? Of vind je het allemaal maar onzin? vind jij elke dag het zelfde, dus ook de kerst? Ga je liever weg met de kerst, niet omdat je daarvoor kiest maar vanwege onrust?

Beslis dan nu om er een heel bijzondere tijd van te maken, lekker thuis, ongeacht de omstandigheden!

Het geluk zit in jezelf

Hele fijne dagen!

Liefs,

Kristel

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!