Frontpics Footer1

Van calorieën tellen naar verbinding maken met elkaar, je lichaam en de natuur.De focus verleggen als geheim naar een stabiel gewicht.

Vandaag schrijf ik over het hebben van balans met je gewicht met de link naar het onderdrukken van pijn en gevoel. Herken je dit? Misschien ben je er niet bewust van. Heb jij last van gewichtsproblemen; eet je vaak teveel of juist te weinig en is jouw gewicht niet stabiel? Of kun je het met regelmaat niet bij een glas wijn houden maar gaat er al snel een hele fles doorheen? Zijn er andere manieren die jij gebruikt zodat jij even je problemen en uitdagingen kan vergeten? Wist je dat we dit allemaal doen om pijn te onderdrukken? Als je hier bewust van bent ga er mee aan de slag en overwin jouw belemmeringen en pijn! Zo heb ik zelf mijn pijn jaren lang onderdrukt. Ik kan uit ervaring zeggen dat het je blijft achtervolgen totdat je er voor uitkomt en er wat aan doet. Alleen dan kun je een stabiel gewicht bereiken.

Regelmatig bewegen is het geheim van een slanke lijn

Regelmatig bewegen is het geheim van een slanke lijn. Als eenmaal de bewustwording op gang is, is het belangrijkste al gebeurd. Dan zeg ik: BEWEGEN! Trek die loopschoenen aan en ga naar buiten en om de dag. Ik raad ‘gentle running’ aan volgens de Feldenkrais methode. Een fantastische manier om te bewegen en vooral genieten. Het is een vorm van mindfulness, genieten van elk moment in  de natuur! Ik begeleid nu 3 kinderen met gentle running, het is niet alleen gezond en zo verleg je de focus van calorieën  tellen naar verbinding maken met elkaar, je lichaam geest en de natuur. En dat is iets wat zeker in deze tijd van essentieel belang is!

Kom in beweging, dan komt de rest ook in beweging.

Ik kan uit ervaring spreken dat balans het absolute geheim is van een stabiel gewicht. Ik zelf onderdrukte mijn eigen pijn jaren lang. Mijn pijn was het verlies van mijn vader op mijn twaalfde levensjaar. Hij stapte uit het leven. Ik raakte getraumatiseerd en had geen houvast meer en begon extreem te sporten om mijn pijn te onderdrukken en at steeds minder. Het was een vorm van extreme controle. Zo had ik het gevoel dat ik tenminste iets onder controle had. Op mijn tweeëntwintigste genas ik op eigen kracht. Zeven jaar lang worstelde ik met mijn gewicht. Ik kan met trots zeggen dat ik behoor tot de vier procent die definitief genezen is van een eetstoornis. Al twintig jaar heb ik een stabiel gewicht en kan ik dagelijks volop genieten van mijn eten en ja ook van lekkere toetjes. Het gaat om het juiste leef patroon. Jezelf niets ontzeggen maar van alles een beetje. Zo at ik gisteren avond een lichte, vegetarische maaltijd van aubergine. Vooraf een klein beetje carpaccio en gunde mezelf een lekker toetje. Weliswaar van pure chocola maar dat omdat ik dit erg lekker vind. Je begrijpt het punt. Als ik vlees had gegeten, wat sowieso zwaar verteerbaar is had ik geen dessert genomen. Het gaat om de juiste balans te vinden en uit mijn eigen ervaring weet ik dat als je beide kanten van de medaille gekend hebt er balans kan ontstaan. Oftewel om het licht te kunnen waarderen moet je ook het donker hebben gezien.

Met vitale groet,

handtekening1

‘Feel Good, Perform Better!’

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!