Happiness

Komt er niets uit je vingers?

Herken je dit? Dat er werkelijks niets uit je vingers komt?

Weinig lukt, je hebt ook niet zo veel zin ergens in, je doet met pijn en moeite wat je dagelijkse bezigheden zijn? Nee ik heb het niet over opgebrand zijn, ik heb het over accepteren. Accepteren dat het nu eenmaal even zo is.

Relax, take a deep breath in and out…

Onspan, ga hardlopen, fietsen of zwemmen of duik de sauna in en laat het maar even. Je zult opknappen en je beter voelen. Accepteren van wat is is de sleutel. De sleutel van wat? De sleutel tot balans in je welzijn. Je niet schuldig voelen over het feit dat het even niet lukt. Jezelf niet veroordelen, je niet minder waardig voelen en vooral er niet meer van balen!

Het heeft namelijk geen zin!

Vandaag heb ik een gedeelte van de dag telefonische coaching gedaan. Vele mensen kampen met klachten dat het allemaal niet opschiet, angst en vrees voor wat komen gaat of wat niet komt. Dit heeft alles te maken met het feit dat je niet tevreden kunt zijn met de huidige situatie en of je hebt last van malende gedachten. Bij gedachten die de hele dag allemaal verhalen verzinnen in je hoofd. Als ik me namelijk af vraag: Is het echt zo? Of is er sprake van? Dan antwoord ik vaak met een nee. Hersenspinsels dus! Laat je niets wijs maken en ga met vertrouwen de toekomst tegemoet. Wat kan je immers overkomen? Wat kan jou nu gebeuren?

Laatst was ik bij Tineke Schouten, onwijs gelachen natuurlijk!

Ze sloot haar avond af met een wijze spreuk uit India en daar sluit ik vandaag mijn blog ook mee af:

Alles komt uiteindelijk goed en als het nog niet goed is is het nog niet het einde.

Prachtig! En zo is het, alles is tijdelijk en van voorbij gaande aard. Als je zo in het leven staat geeft dat rust, je kan je berusten op de situatie, wat voor situatie dan ook.

Laat je nog even een reactie achter?

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!