Dagstart

Gezond lichaam bereiken? Begin niet morgen maar vandaag

Geen excuses meer, geen ja maar of morgen maar NU!

Begin vandaag met een kleine enkele stap.

Begin bijvoorbeeld met het drinken van water. Ja simpel water, jouw lijf bestaat gemiddeld voor 75 procent uit water. Er zijn mensen die hun gezonde gewicht bereiken alleen door het drinken van meer water. Het voert afvalstoffen af, het maakt meer verzadigd waardoor je automatisch minder eet en je krijgt er energie van.

Het draait allemaal om bewust zijn. Eenmaal bewust, ga je steeds een stapje verder. Je hoeft niet meteen radicaal alles te veranderen. Begin met water en begin met het accepteren van jezelf, precies zoals je bent, juist nu met je lichaam zoals die nu is. Wat ook goed werkt is een foto van jezelf pakken toen je klein was. Kijk er goed naar en zeg dan tegen jezelf: ‘zou ik haar of hem ook afkeuren?’ Zou ik tegen haar of hem zeggen dat zij of hij niet goed genoeg is zoals zij of hij is?’ Nee toch? Jij bent nog steeds dat zelfde kindje. Alleen jaren verder, geconditioneerd en een hele reeks ervaringen rijker. Ervaringen die je vormen, zowel positief als negatief. Wees lief voor jezelf en ook je negatieve ervaringen. Je hebt deze aangetrokken om aan een behoefte te voldoen en je had nog geen positieve andere manier gevonden om daar aan te voldoen. Het kan zijn dat je niet goed voor jezelf zorgt door ongezonde voeding keuzes, alcohol of andere genotmiddelen.

Let wel, als je dit doet betekent het niet dat je een slecht mens bent! Je had of hebt nog niet een andere, positieve manier gevonden om aan een behoefte te voldoen. 

Dus stop vanaf vandaag met het afkeuren van jezelf. Accepteer hoe je bent, met of zonder overgewicht. Zorg dat je onspant in spanning. Dit klinkt makkelijk en dat is het niet. Je kan er wel mee leren omgaan en langzaam maar zeker ga je steeds meer naar het bewustzijn van zelf acceptatie en zelfdiscipline.

Jezelf helen is van levensbelang. Word je bewust van patronen waar je steeds in terug valt en onderzoek deze. Je kan niet problemen op zoeken met dezelfde mindset als waarin ze ontstaan, is een beroemde uitspraak van Albert Einstein. Ik hou van de zeer inspirerende uitspraken van deze man, nog meer dan van zijn uitvindingen.

Zelfdiscipline is namelijk de sleutel tot jouw gezonde, persoonlijke ideale figuur. Het gaat om de proporties en niet om je gewicht. In een eerder blog schreef ik al dat een platte buik een teken is van een gezond gewicht. Dit kan een maatstaf zijn.

Gentle moving

Ik raad aan om je te verdiepen in gentle running. Kun je niet joggen vanwege fysieke gezondheidsklachten dan zijn er genoeg andere vormen van ‘gentle moving’ die je een gezonde geest, lichaam en mindset opleveren die kunnen bijdragen aan jouw gezondheid.

Kom in beweging, dan komt de rest vanzelf is mijn motto!

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!