Healthy Aging 2

Een leven lang gelukkig, rijk, slim, mooi en zinvol!

blog foto

Pure gold Radiance Facial van La Prairie

Een leven lang gelukkig, rijk, slim, mooi en zinvol zijn?

Door voor mijn eigen persoonlijke balans te zorgen kan ik ook weer meer voor een ander betekenen. Ook in wat moeilijke tijden heb ik mezelf op de been weten te houden door simpele technieken waardoor ik weer meer mijn balans terug vond. Over deze technieken schrijf ik. Daar gaat het namelijk allemaal om, in balans zijn.

Het is van groot belang om dagelijks te werken aan een fysiek sterk lichaam en mentaal sterke mind.

Daarom is het van groot belang om fysiek en mentaal sterk te zijn en hier dagelijks aan te blijven werken. Een uitgeverij uit London die mij gevraagd heeft om aan diverse boeken te werken over wellness, fitness en Anti-Aging heeft nu mijn aandacht. Onlangs was ik in de gelegenheid om naar Zwitserland te gaan en te proeven van de wellness en Anti-Aging geneeskunde. Ik heb er diverse fitness centra bezocht, sportlessen en een lezing gevolgd en behandelingen ondergaan en het eerste wat mij opviel is de geweldige super service. Natuurlijk betaal je daar ook voor. Toch vind ik dat elke service die geboden wordt deze kwaliteit zou moeten hebben.

Super service en oprechte aandacht.

Dit heeft namelijk niet alleen met geld te maken maar vooral met de kwaliteit van de opleidingen en de aandacht voor je medemens, oprechte aandacht en vooral luisteren naar je cliënt en naar zijn of haar persoonlijke behoefte op dat moment. Ik schreef eerder een column voor het ondernemersbelang over het geven van oprechte aandacht aan je cliënten en/of medewerkers en dat is ook zeker wat ik zelf probeer mee te nemen in mijn eigen behandelingen die ik geef in Amsterdam-Zuid, zoals de Holistische massages, Reiki en sinds kort ook de dr. Alkaitis Holistic Skin Food Facial. Vanaf nu ook voor CLEANSE NYC, het fantastische initiatief van Anne-Marie van Dijk. Topmodellen van onder andere Paparazzi en diverse bekende Nederlanders zijn mijn clienten. De verwachting van de buitenwereld en de uiterlijke wereld met de binnenwereld te mogen herstellen of te bewaken is een van de voornaamste taken. Het in balans brengen van lichaam en geest en dit te bewaken voor mijn cliënten. Omdat ik zelf model ben geweest kan ik mij goed inleven in hun wereld. Door eerst in gesprek te gaan met mijn cliënt en een anamnese af te nemen gaan we een op maat gemaakt programma samen stellen en aan de slag. Dit kan zijn door middel van massage, coaching en reiki of een combinatie van deze vormen. Ook leid ik junior consultants op tot pro.

Even tussendoor een inspirerende quote die ik tegen kwam in een boek in Zwitserland:

Wer nicht jeden Tag etwas fur seine Gesundheid tut muss eines Tages sehr viel Zeit fur Krankheit opfern.” Sebastian Kneipp

Oftewel wie niet iedere dag iets voor zijn gezondheid doet zal op den duur veel geld voor ziekte moeten opofferen.” Geschreven door Sebastian Kneipp. Je weet wel de man van Kneipp.

Anti-Aging is geen trend.

Zo leerde ik over de 12 Anti-Aging-Strategien van karl J. Neeser, gezondheidswetenschapper. Het belangrijkste van wat ik daar van mocht leren is dat ‘Anti-Aging’ niet zoals men snel denkt een trend is in de voeding, schoonheid en cosmetische industrie. Anti-Aging is een wereldwijd praktiserende wetenschappelijke discipline met het doel om het verouderingsproces en ouderdomsklachten te vertragen. Vandaag de dag is het een miljarden business en een goed gevonden grote hap voor de massa media, welke je bijna dagelijks van nieuwe en nog sensationelere producten op de hoogte brengt. Sinds een paar jaar worden mensen met een middelbare leeftijd en ouder als een koopkrachtige doelgroep erkent en maakt het collectief bewustzijn vertrouwd met de gedachte dat het zin heeft om een heel leven lang een gelukkig, rijk, slim, mooi en zinvol bestaan na te streven.

Producten en diensten voor de ‘eeuwige jeugd.’

Zo worden er producten onder het label ‘Anti-Aging’ of een vergelijkbare naam, voor de eeuwige jeugd verkocht op verschillende gebieden betreft voeding, sport, fitness, dermatologie en therapie. Maar ook producten die de natuur willen corrigeren, van medicijnen tot schoonheidsoperaties. Hierin gaat het zelfde doel en de toenemende vraag naar boeken, tijdschriften, seminars en instituten mee. Het verlangen, tot een hoogst mogelijke leeftijd gezond en gelukkig te leven is ook indicatief aan de verwachtingen van de buitenwereld: de arbeidsmarkt met een hoog prestatiegericht vermogen en de verzekeringen.

Altijd fit, vriendelijk en optimistisch is de verwachting.

Er wordt van ons verwacht dat we ten alle tijden een fitte, vriendelijke en optimistische uitstraling hebben en zo kostenneutraal mogelijk onze oude dag doorbrengen. En ja ik zelf ga ook mee in dit verhaal en wil er ook het liefst zo gezond, gelukkig, fit en mooi mogelijk uit blijven zien en graag zo lang mogelijk. Ik zou best tweehonderd willen worden onder deze voorwaarden, jij?

Anti-Aging medicine 

De Anti-Aging-Medicine wordt vandaag de dag met name in Zwitserland zeer professioneel aangepakt op gebied van lifestyle. Zo leerde ik over de nieuwste geïmplementeerde onderzoeksresultaten en de meest actuele mogelijkheden van hightech medicine, vitaminen en bewegingstherapie. Anti-Aging is een nieuwe preventieve geneeskundige benadering, waarbij de gehele mens centraal staat. Na het 25ste levensjaar, maar vooral na je 40ste beginnen de verschillende functies van ons lichaam te verslechteren. De invloeden van buitenaf vandaag de dag en de manier van leven met betrekking tot stress van werk en emotionele stress, te weinig beweging, verkeerde voeding, medicijn, alcohol- of nicotine misbruik en ook de belasting voor en van het milieu dragen de schade voor ons welbevinden met ons mee. Al deze invloeden belemmeren onze kwaliteit van leven en zijn schadelijk voor onze gezondheid.

De zwakte punten van mensen zijn voor iedereen anders

en er zijn maar weinig aanbieders die op deze zeer individuele behoefte in gaan door middel van een maatgerichte aanpak. In de moderne Anti-Aging-Medicine wordt met gerichte hormonale metingen, de moleculen genetica en de voortgang van het cellulaire verouderingsproces voor iedere cliënt een individueel concept ontwikkelt dat de mensen holistisch benaderd. Dan pas worden de benodigde producten en therapieën toegepast  waarbij de aandacht vooral op gezonde voeding en voldoende beweging wordt gevestigd.

Activiteiten die ons sneller doen ademen en onze hartslag verhoogt.

Elke activiteit die ons sneller doet ademen en onze hartslag gezond verhoogt, is waarschijnlijk waardevoller dan de meeste ‘eeuwig jong producten.’ In de 21e eeuw streven we allemaal naar een actief en lang leven met dynamiek en bekwaamheid en naar een vervullende, bevredigende relatie met een levenspartner en lust naar seks. Niet met hocus pocus maar met een gezonde levenswijze, wat  in houdt dat je aan regelmatige lichaamsbeweging doet. Zo bereiken we ons doel.

Ik wens je een lang en gezond leven!

 

Bron: 12 anti-aging strategien, Karl. J. Neeser PH. D. Migros, Sebastian Kneipp, Dr. med. K. Kagi, Dermatology and Aestetic Medicine, HautZentrum Zurich, Dolder Gran Hotel Wellness Resort, Duinbergen Clinic

 
Laat graag een reactie achter onderaan deze blog en laat mij weten wat jouw behoefte is en hoe ik je eventueel kan helpen een gezonder, fitter en gelukkiger leven te leiden.

Met liefde geschreven, 

Met verjongende groet, 
Kristel

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!