523250 269424893169218 1094128532 N 231x300

Een gezond gewicht zonder leed van een die-eet

Zolang je wilt af-vallen geef je het seintje aan je hersenen dat je ergens van af moet en zeg je dus eigenlijk: Ik ben niet goed genoeg, ik voldoe niet, ik ben niet mooi genoeg etc. Leer dit los te laten en kies voor een lange termijn oplossing!

Met deze methode heb ik al meer dan 15  jaar het zelfde gewicht. (Op mijn twee zwangerschappen na dan.)

Er zijn ontzettend veel boeken geschreven over hoe kunt afvallen en hoe je door middel van een die-eet (ja hier zit het woordje ‘die’ in) op een gezond gewicht kunt komen. Ikzelf sta eigenlijk nooit op de weegschaal en deze week stond ik op een body scan bij een collega in Rotterdam. Ik verwachtte eigenlijk niet anders dan het resultaat wat ik zag. Mijn gewicht was nog steeds het zelfde als toen ik 22 was.

Verder in de blog zal ik ook een deel van mijn persoonlijke verhaal met jullie delen.

Weet jij ook niet meer wat je nu wel en juist niet moet eten?

Biologisch of biologisch-dynamisch of gewoon met gif en dan een wens uitspreken van te voren dat het eten je lichaam goed zal doen (nav Emoto)? In de ochtend alleen fruit eten, of juist eieren met spek? Of een afschuwelijk smakende groene smoothie met andijvie of boerenkool en bijenpollen? Zijn we niet een beetje doorgeslagen?

Waarom vallen wij altijd weer terug op ons oude gewicht?

Ik heb veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Mijn conclusie is dat het vooral gaat om je mindset en (zelf) dicipline en het wordt altijd maar gezocht in voeding. Voeding speelt absoluut een belangrijke rol maar naar mijn beleving niet de belangrijkste!

De belangrijkste rol kan het omgaan met je emoties zijn. Herken je de term ’emotie eter?’

Dit is de volgorde van de door mijzelf ontwikkelde methode:

De Feel Good Methode!

  • Bewust bewegen volgens de theorie van Moshe Feldenkrais
  • Omgaan met emotionele blokkades
  • Mindset
  • Zelfdicipline
  • Water, alkalisch water
  • Voeding

Zelf heb ik beide kanten van de medaille gekend. Ik werd ziek op mijn 15e jaar en ging extreem op dieet. Vervolgens kreeg mijn lichaam zulke tekorten dat ik het er weer dubbel aan at en omdat ik dat niet wilde begon ik over te geven. Deze ziekte heet boulimie. Ik kan je vertellen dat het een slopende periode in mijn leven was. Het heeft zeven jaren van mijn leven gekost. Hierdoor werd ik al vroeg in mijn jeugd gevormd. Het koste mij enorm veel energie. Op mijn 22e genas ik definitief. Hoe dat gebeurde is een verhaal apart. Ik ben bezig dit op te schrijven en uit te geven omdat ik denk dat het veel vrouwen kan helpen om (weer) gezond te worden. Je bent pas echt genezen als je terug kunt kijken en kunt zeggen: ‘He, dat ik dat ooit gehad heb, ik kan het me nu  niet meer voorstellen.’ Dat is dus het geval. Tot op de dag van vandaag heb ik na mijn 22e never nooit meer een vinger in mijn keel gestoken. Ik ben dankbaar dat ik genezen ben, het had volgens de artsen niet langer moeten duren want dan had ik nooit geen kinderen meer kunnen krijgen. En aangezien ik twee prachtige en lieve kinderen heb, moet ik daar niet aan denken!

Ik las elk boek wat ik tegen kwam, volgde verschillende therapieen, liet mij inspireren in binnen en buitenland en volgde vele opleidingen en trainingen! Al deze informatie inclusief mijn eigen ervaring samengevoegd vormt de unieke Feel Good Methode.

laat hieronder jouw reactie achter en help anderen te inspireren!

Sharing is multiplying !

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!