Bewustworden door beweging

Bewustworden door beweging; Van Feldenkrais kunnen we leren dat het ook andersom werkt. ‘Bewustworden door beweging’noemt hij dat op een wetenschappelijke manier. Gentle Running is de weg daarnaartoe.

Waarom? Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op 20 jarige leeftijd kreeg ik het advies om ‘anti-depressiva’ te nemen. Ik zei tegen mij therapeut: Ik ga wel hardlopen. Gelukkig had ik het bewustzijn toen al dat chemische medicijnen mij niet zouden helpen. Sterker nog het lost niets  op! Lees maar eens het boek van Dr. Gaboer Lenkei ‘CENSUUR’ met als titel: ‘Wat u niet mag weten over uw gezondheid.’

Hoe lang kun je het beste gaan hardlopen?

Een uur is perfect en een half uur is ook prima.

Het juiste weer bestaat niet.

Goed weer of slecht weer is slechts de vorm van het weer en evenals goede en slechte kleding. Pas dus je kleding aan op het type weer.

Geen zin of geen tijd? 

Er is altijd wel een reden te verzinnen om iets niet te doen. We zijn heel goed in het verzinnen van excuses. Zeker als het gaat om iets nieuws wat misschien weerstand oproept, wat moeite gaat kosten etcetera.

Begin daarom je dag met gentle running, minimaal een half uur. Doe je het ook nog eens op een nuchtere maag, verbrand je ook nog eens extra vet!

Dagelijks bezatten met WATER 🙂

Je dagelijks bezatten met: WATER eventueel verdund met een beetje vruchtensap. Dat is het beste wat je kunt doen om je lichaamsvocht op peil te houden. Weet dat jouw lichaam voor meer dan 75 procent uit water bestaat! Doe dit regelmatig want als je dorst krijgt tijdens de training ben je eigenlijk al te laat.

Slank?

Ja, je wordt of blijft slank van gentle running. Alleen wel in combinatie met verantwoorde voeding.

Eet zo puur mogelijk, onbewerkt, rauw, vers voedsel. Zo simpel is het! Ik hanteer altijd het max 2 principe. Dat gebruik ik voor alles. Max 2 broodjes, max 2 glazen wijn, max 2 dropjes af en toe voor de kinderen en ga zo maar door. Als je je daar aan houd, kan er eigenlijk niets mis gaan. En het ‘tachtig/twintig principe van Pareto.’ Niet alleen goed voor de economie maar werkt ook prima voor een gezonde lifestyle, hierdoor liet ik mij inspireren door Jeroen de Haas, orthomoleculair therapeut in Bloemendaal. Tachtig procent gezond eten en drinken, twintig procent mag je best zondigen. Dat stukje chocolade taart mag dus!

Moshe Feldenkrais

Bewustworden door beweging noemt hij dat op een wetenschappelijke manier. Dat is het uitgangspunt van de Feldenkrais methode, vanwaaruit Wim Luijpers GENTLE RUNNING heeft ontwikkeld. De daaruit afgeleide gecachte lulidt: als wij beter willen leven, moeten wij deze gewoontes steeds weer ter discussie stellen en andere dingen uitproberen, om iets beters te vinden.

Gentle running is de weg daar naartoe.

Jouw mening en ervaringen zijn belangrijk voor de ontwikkeling en groei van jouw medemens! Laat je reactie achter onderaan de blog 

Leave a Reply

Together we can create a peaceful and healthy world! Feel Good, Perform Better!